Conopida umpluta cu carne tocata si patrunjel
PrinteazaConopida umpluta cu carne tocata si patrunjel din: conopida, carne tocata, ceapa, ulei, oua, pesmet, patrunjel verde, smântână, sare, piper, cascaval,
- 1 conopidă mare (de 1-1 1/2 kg)
- 500 g carne tocată
- 2 cepe de dimensiuni medii
- 2 linguri ulei
- 3 ouă
- 2 linguri pesmet
- 1 legătură pătrunjel verde
- 200 g smântână
- sare
- piper negru măcinat
- 50 g caşcaval
Mod de preparare:
Speli conopida şi o fierbi până când buchetele au consistenţa „al dente”. O scurgi şi o laşi să se răcească, timp în care pregăteşti umplutura. Cureţi ceapa şi o toci mărunt.
Inăbuşi ceapa 2-3 minute, în ulei, apoi adaugi carnea tocată şi puţină apă şi înăbuşi ingredientele împreună, până când scad. Iei vasul de pe foc, laşi să se mai răcească umplutura, după care încorporezi un ou bătut, pesmetul, sare şi piper după gust şi pătrunjelul fin tocat.
Cu acest amestec umpli golurile dintre buchetele de conopidă, depărtân- du-le puţin până când se creează un spaţiu prin care să pătrundă linguriţa. Aşezi conopida într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Baţi ouăle rămase împreună cu smântână şi le torni deasupra.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la foc mediu, pentru 20-30 de minute. Când se rumeneşte, presari caşcavalul ras şi continui coacerea pentru 10 minute.
Conopida umpluta cu carne tocata si patrunjel
Pofta buna!