Conopidă cu păpădie

Printeaza

Conopidă cu păpădie

Conopidă cu păpădie

Ingrediente:

  • o conopidă
  • un pahar de ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi
  • frun­ze de păpădie
  • sare şi piper după gust

 

Preparare:

Păpădia se spală bine şi se rupe în bucheţele. Se lasă într-un vas cu apă sărată timp de o oră. Se scoate şi se lasă să se scurgă bine.

Usturoiul de curăţă, se taie mărunt şi se căleşte într-un vas cu ulei încins. Se adaugă conopida imediat ce usturoiul începe să-şi schimbe culoarea.

Conopi­da se lasă la rumenit, amestecându-se din când în când. Se presară sare şi piper şi se acoperă totul cu apă călduţă.

Se lasă la foc mic până ce conopida se înmoaie. Se scoate pe platoul de servire şi se ornează cu frunze de păpădie, spălate şi scurse. Se serveşte calda.

Conopidă cu păpădie

Conopidă cu păpădie.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai incercat conopida cu papadie. Suna interesant.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.