Condiţii de calitate, de producere şi de comercializare a vinurilor şi a produselor pe bază de must, vin şi produse vinicole

Printeaza

Condiţii de calitate, de producere şi de comercializare a vinurilor şi a produselor pe bază de must, vin şi produse vinicoleVinurile şi celelalte produse obţinute din must, vin şi subproduse vinicole trebuie să corespundă, în momentul punerii lor în consum, caracteristicilor calitative şi de compoziţie stabilite prin regulamentul de aplicare a Legii viei şi vinului precum şi ale standardelor în vigoare.

De asemenea, practicile şi tratamentele utilizate sau autorizate în producerea sau obţinerea musturilor, vinurilor şi a celorlalte produse derivate sunt supuse aceloraşi reglementări.

Falsificarea vinurilor sau a băuturilor pe bază de must, vin şi subproduse vinicole este interzisă şi se pedepseşte potrivit legii.

Comercializarea sub denumirea de vin a produselor realizate din alte materii prime decât struguri este interzisă.

Punerea în consum a vinurilor de calitate superioară cu denumire de origine se face sub denumirea arealului de producere delimitat în mod obişnuit, al centrului viticol, eventual al plaiului şi al soiului şi al sortimentului de soiuri, iar a vinurilor de calitate fără denumire de origine, prin indicarea podgoriei sau a zonei de producere, eventual a soiului sau a sortimentelor de soiuri.

Comercializarea vinurilor şi a produselor pe bază de must şi vin se face de către agenţii economici şi producătorii particulari, prin comerţul cu ridicata şi comerţul cu amănuntul, în condiţiile legii.

Etichetarea este obligatorie pentru toate vinurile şi băuturile pe bază de must şi vin, puse în consum sub formă îmbuteliată, în sistemul de etichetare se folosesc indicaţiile obligatorii sau, după caz, cele facultative, potrivit precizărilor stabilite prin reglementările legale în vigoare.

Se interzice înscrierea pe etichete a indicaţiilor, însemnurilor sau ilustraţiei succeptibile a crea confuzii asupra originii, naturii sau categoriei produsului.

 


Poate te intereseaza si:

Vin_cu_portocale_dulci_si_vanilie

Vin cu portocale dulci si vanilie

Vin cu portocale dulci si vanilie din: vin roşu (sau roze) sec sau demisec, portocale dulci, zahar, alcool din fructe. Ingrediente: 5 l vin roşu (sau roze) sec sau demisec 3 portocale dulci bine spălate, şterse şi tăiate 1 baton vanilie 1,5 kg zahar (sau dupa gust) 750 ml alcool din fructe         […]

Vin_fiert_cu_portocala_si_anason

Vin fiert cu portocala si anason

Vin fiert cu portocala si anason din: portocale, cuişoare, portocale, vin roşu dulce, rom, anason stelat, baton scorţişoară, zahăr. Ingrediente: 2 portocale 50 cuişoare sucul de la 2 portocale 1 l vin roşu dulce 100 ml rom 2 bucăţi anason stelat 1 baton scorţişoară 100 g zahăr Mod de preparare: Se spală o portocală şi-se înfig în coajă cuişoare, având grijă să fie […]

Invechirea şi păstrarea vinului

Degustare Fresca Busuioaca de Bohotin (VIDEO)

Degustare Fresca Busuioaca de Bohotin

Ce_pahare_folosesti

Totul despre vin

Daca dintre toate bauturile alcoolice vinul este preferatul tau, inseamna ca ai putea deveni in timp un mic expert intr-ale tipurilor, aromelor si denumirilor specifice de vin. Informatiile nu sunt deloc atat de complicate pe cat ti-ai fi imaginat. Compania londoneza Datadial a realizat un mic ghid pentru clientul lor, WineInvestment, prezentat si de site-ul […]

 

 

1 comentariu

  1. Interesant articolul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.