Clatite umplute cu carne tocata si rosii

Printeaza

Clatite umplute cu carne tocata si rosii din: oua, lapte, faina, ulei, sare, ceapa, rosii, carne, usturoi.

Ingredinete:Clatite umplute cu carne tocata si rosii

Pentru clătite:

  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 170 g făină
  • 1 lingură ulei
  • sare

Pentru umplutură:

  • 1 ceapă mică
  • 3 roşii
  • 200 g carne tocată, slabă
  • 2 căţei usturoi
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri rozmarin

 

Mod de preparare:

Amesteci ouăle cu laptele şi puţină sare, adaugi treptat făina şi omogenizezi până obţii un aluat subţire, apoi adaugi uleiul. încingi tigaia, o ungi cu puţin ulei şi coci clătite mai groase.

Căleşti ceapa tocată şi usturoiul zdrobit în uleiul încins, adaugi carnea tocată şi fierbi înăbuşit.

Când carnea este pătrunsă, adaugi roşiile curăţate de coajă şi date prin răzătoarea mare, sare, piper şi rozmarinul şi mai laşi să fiarbă 5-10 minute.

Umpli clătitele cu amestecul de carne, le împachetezi în patru, apoi le frigi pe ambele părţi în tigaia încinsă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.