Clatite cu mure

Printeaza

Clatite cu mure din: lapte, oua, faina, mure, zahar brun, scortisoara, cuisoare, anason, ghimbir, sare, ulei, menta, zahar pudra, sos de menta, frisca, lamaie.

Ingrediente:Clatite_cu_mure

  • 600 ml lapte dulce
  • două ouă
  • 250 g făină
  • 400 g mure
  • 150 g zahăr brun
  • un beţişor de scorţişoară
  • două cuişoare
  • o steluţă de anason
  • 4 g ghimbir
  • 3 g sare
  • ulei de floarea-soarelui
  • două crenguţe de mentă
  • zahăr pudră
  • sos de mentă
  • frişcă
  • o lămâie

 

Mod de preparare:

Laptele dulce se pune într-o oală împreună cu sarea, ouăle şi se mixează două minute. Se adaugă făina şi se mixează până se obţine un aluat curgător fără cocoloaşe. Se încinge o tigaie, se unge cu ulei şi se toarnă aluat. Se coace clătita pe ambele părţi câteva minute, se scoate pe o farfurie şi se procedează la fel cu restul aluatului.

Murele se pun într-o oală împreună cu zahărul brun, scorţişoara, ghimbirul, menta, cuişoa-rele şi anasonul. Se fierb la foc mic până devin ca o pastă sau un gem, se adaugă suc de lămâie dijpă gust, se mai fierbdouă minute şi se lasă să se răcească.

Se scot condimentele întregi din gem şi se unge fiecare clătită, se presară cu mentă verde tocată mărunt, apoi se rulează.

Se aşază pe farfurii, se presară cu zahăr pudră, apoi se servesc imediat.

 

Clatite cu mure

Clatite_cu_mure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.