Ciuperci cu usturoi si cimbru

Printeaza

Ciuperci cu usturoi si cimbru din: ulei, ciuperci, usturoi, cimbru, vin, sare, piper.

Ingrediente:Ciuperci cu usturoi si cimbru

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri de vin alb
  • 1 lincuriţă de piure de roşii
  • 1/2 linguriţă de frunze proaspete de cimbru şi altele pentru ornament
  • sare şi piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Turnaţi uleiul de măsline în tigaie. Frigeţi uşor usturoiul în ulei timp de un minut, apoi adăugaţi ciupercile şi prăjiţi-le până când prind crustă.

Amestecaţi vinul şi piureul de roşii, apoi adăugaţi cimbrul şi condimentaţi cu sare şi piper. Lăsaţi pe foc 15-20 de minute, până când cea mai mare parte a sucurilor s-a evaporat, iar ciupercile au devenit suculente şi lucioase, fără să se îmbibe de tot.

Turnaţi amestecul într-o farfurie şi presăraţi câteva frunze proaspete de cimbru înainte de a-l servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.