Ceai de Gălbenele și Lavandă

Printeaza

Ceai de Gălbenele și Lavandă din: petale de galbenele, flori de lavanda, apa. Gălbenelele sunt cunoscute pentru proprietățile lor calmante și de vindecare, în timp ce lavanda adaugă o notă aromatică care ajută la eliminarea stresului.

Această combinație nu doar că oferă o experiență senzorială plăcută, dar și promovează un somn odihnitor și o stare de bine.

Reteta Ceai de Gălbenele și Lavandă

Ingrediente:

  • 1 linguriță de petale de gălbenele
  • ½ linguriță de flori de lavandă
  • 250 ml de apă fierbinte

 

Mod de Preparare:

Încălziți apa până la punctul de fierbere și turnați-o peste petalele de gălbenele și florile de lavandă, plasate într-un infuzor sau direct într-o cană.

Lăsați amestecul să stea timp de 5-7 minute, acoperit, pentru a permite aromele să se dezvolte și să se infuzeze bine.

După timpul de infuzie, îndepărtați infuzorul sau strecurați ceaiul pentru a elimina petalele și florile.

Valori Nutriționale

Ceaiul de gălbenele și lavandă este practic lipsit de calorii și nu conține grăsimi sau carbohidrați semnificativi. Este bogat în antioxidanți datorită petalelor de gălbenele și florilor de lavandă.

  • Ajustați cantitatea de lavandă în funcție de preferințele pentru intensitatea aromei.
  • Ideal este să consumați acest ceai în momentele de relaxare, seara, pentru a vă pregăti de somn.
  • Gălbenelele ajută la calmarea iritațiilor pielii, iar lavanda este adesea utilizată pentru reducerea anxietății și îmbunătățirea calității somnului.
  • Păstrați petalele de gălbenele și florile de lavandă într-un loc uscat și răcoros, în recipiente ermetic închise.

Ceaiul de gălbenele și lavandă este mai mult decât o simplă băutură – este un ritual de relaxare care te poate ajuta să te deconectezi de agitația zilnică.

Fie că îl savurezi într-o seară liniștită acasă sau îl folosești ca parte a rutinei tale de îngrijire personală, acest ceai promite o experiență de neuitat, plină de calm și reconfortare.

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.