Cea mai simpla braga

Printeaza

Cea mai simpla braga din: grau, seacara, ovaz, orz, porumb, apa.

IngCea_mai_simpla_bragarediente:

  • grau
  • seacara
  • ovaz
  • orz
  • porumb
  • apa

Mod de preparare:

Se prepară mai întâi malţul: o cantitate oarecare de grâu, secară, ovăz, orz şi porumb se udă cu apă, se pune într-un vas, se acoperă şi se ţine la cald până când grăunţele încolţesc. Se întind apoi la soare să se usuce. Când sunt uscate, se macină.

Două părţi de mălai se amestecă cu o parte de malţ. Amestecul se pune într-un vas, se opăreşte cu apă clocotită şi se amestecă până se obţine o pastă groasă din care se fac turte mici.

Turtele se dau la cuptor, la foc bun, şi se coc până se rumenesc. într-o putină de lemn se aşază turtele rupte în bucăţi. Ele trebuie să umple cam o treime din vas. Se acoperă cu apă clocotită şi se ţine putina la cald.

Braga e gata după 2 – 3 zile. Se scoate braga şi se bea rece. După ce s-a scos prima tranşă, se mai poate turna un rând de apă fiartă, dar o cantitate mai mică decât prima.

Cea mai simpla braga

Cea_mai_simpla_braga

 

1 comentariu

  1. De cand n am mai auzit de braga :)) fuuuu, nici nu stiu daca mai exista

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.