Bors de hering cu stevie

Printeaza

Bors de hering cu stevie din: hering, ceapa, ardei, morcov, telina, stevie, radacina de patrunjel, bors, leustean verde, sare, zeama de lamaie.

Ingrediente:Bors_de_hering_cu_stevie

  • 800 g peste baby hering
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 legatura stevie
  • 1 lingura orez
  • 1 radacina mica de patrunjel
  • 500 ml bors
  • 1 legatura leustean verde
  • sare
  • zeama de la 1/2 lamaie

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele de cape­te şi intestine şi îl speli bine. îl pui într-un castron, îl stropeşti cu zeamă de lămâie şi îl păstrezi în frigi­der. Cureţi şi speli legumele. Le tai în cubuleţe şi le pui la fiert în 2 litri de apă. După 7-8 minute de fierbe­re, pui orezul, în prealabil ales şi spălat, iar după alte 5 minute, adaugi peştişorii si stevia tocată fidelută.

Fierbi ciorba la foc mic, timp de 5 minute. Separat fierbi borşul şi îndepărtezi spuma care se formează. Torni borşul în ciorbă, adaugi sare după gust, iar după câteva clocote, stingi focul.

Adaugi leuşteanul tocat mărunt, acoperi oala cu un capac şi laşi ciorba să-şi ia gust. Poţi servi borşul atât cald, cât şi rece.

Bors de hering cu stevie

Bors_de_hering_cu_stevie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.