Bors de gaina cu tocmagei (taitei)

Printeaza

Bors de gaina cu tocmagei (taitei) din: gaina, morcovi, ceapa, telina, rosii, patrunjel, bors, leustean, sare, smantana, ou, faina, apa.

Ingrediente:Bors de gaina cu tocmagei (taitei)

  • 1/2 găină mare
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină
  • 2 roşii
  • 2 rădăcini de pătrunjel cu frunze
  • 1 l borş
  • 2-3 ramuri de leuştean
  • sare
  • smântână
  • 1 ou
  • 1 pahar cu faină
  • 1/2 pahar cu apă

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de oasele mici şi de fulgi, frecaţi carnea (doar pielea) cu mălai, spălaţi cu apă rece, apoi tranşaţi în bucăţi potrivit de mari. Folosiţi şi măruntaiele păsării.

Puneţi carnea să fiarbă cu apă rece cât s-o acopere, lăsaţi să clocotească 2-3 min, aruncaţi apa şi spălaţi carnea şi oala în care fierbe. în felul acesta toxinele din came nu rămân în mâncare. Puneţi carnea să fiarbă cu 2 1 de apă rece, spumuiţi când dă în clocot, lăsaţi să fiarbă 1 oră cu vasul descoperit.

Faceţi un aluat vârtos din: faină, 1 ou întreg şi puţină apă. Frământaţi până se desprinde de mână, întindeţi foaie subţire şi tăiaţi fâşii de 0,5 cm.

Lăsaţi tăiţeii să se usuce pe planşeu. Curăţaţi legumele, tăiaţi-le felii subţiri, puneţi să fiarbă în supa de came. Spălaţi frunzele de leuştean şi de pătrunjel, tocaţi-le. mărunt lăsaţi-le deoparte până când puneţi borşul.

Puneţi tocmăgeii în supă să fiarbă împreună când carnea se poate consuma. După 10 min acriţi cu borşul fiert separat.

Stingeţi focul, puneţi verdeaţa în oală, dregeţi cu smântână bătută cu borş fierbinte.

Serviţi borşul cald cu pâine proaspătă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.