Bors de pasare

Printeaza

Bors de pasare din: gaina, apa, bors, morcov, patrunjel, ceapa, leustean, ou, smantana, sare, patrunjel.

Ingrediente:Bors de pasare

  • 0 găină
  • 2 l apă
  • 500 ml borş
  • un morcov
  • un pătrunjel
  • o ceapă
  • o crenguţă leuştean
  • un ou
  • 2-3 linguri smântână
  • sare
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală bine găina; se taie bucăţi. Dacă pasărea este mare nu se pune la borş pieptul. Se pune carnea la fiert cu apă rece, la foc mic.

Se spumuieşte şi se adaugă legumele curăţate şi tăiate mărunt.

Carnea fierbe în două ore. Apoi se sărează, se adaugă borşul cald, pătrunjelul tăiat mărunt, crenguţa de leuştean şi se msai lasă să fiarbă cinci minute.

Se scoate leuşteanul şi se direge borşul cu ou şi smântână.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.