Baclava cu migdale si fistic

Printeaza

Baclava cu migdale si fistic din: nuci, fistic nesărat,  zahăr pudră, unt, apă de flori de portocal, foi plăcintă, zahăr, apa, zeama de lamie.

 

Ingrediente:

  •  250 g nuci
  •  125 g fistic nesărat
  •  150 g migdale
  •  100 g zahăr pudră
  •  100 g unt plus 50 g
  •  2 linguri apă de flori de portocal
  •  15 foi plăcintă

Ingrediente pentru sirop:

  •  200 g zahăr
  •  50 ml apă
  •  zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Toate fructele uscate se măruntesc. Se adaugă zahărul, 2 linguri de apă de portocal şi 100 g unt topit.

Se ung 5 foi de plăcintă cu unt topit. Se aşază în tava de copt.

Se întinde jumătate din amestecul de fructe uscâte şi se acoperă cur alte 5 foi de plăcintă unse cu unt între ele.

Se pune restul amestecului, se acoperă cu alte 5 foi unse cu unt.

Se taie în tavă şi se dă la cuptor pentru 20 de minute.

Zahărul cu apa şi lămâia se transformă în sirop, care se toarnă peste baclavaua coaptă.

 

Baclava cu migdale si fistic

Baclava_cu_migdale_si_fistic

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.