Aluat pentru Focaccia

Printeaza

O reteta de aluat pentru focaccia din: faina, drojdie de bere, ulei de masline si sare.

Ingrediente:Aluat pentru Focaccia

  • 500 g faină albă
  • 25 g drojdie de bere
  • 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin
  • 1 praf de sare

Modde preparare:

Dizolvă drojdia în apă călduţă, adaug-o ime­diat peste celelalte ingrediente şi frământă până când obţii un aluat omogen. Pune-1 într-un vas, unge-1 cu ulei sau acoperă-1 cu un şervet şi lasă-1 să crească într-un loc călduţ un sfert de oră.

Imparte-l în bucăţi în funcţie de numărul de porţii dorit, modelează-le din nou în formă de bilă şi lasă-le la crescut câteva minute.

Aşază bucăţile de aluat în tăvi individuale sau într-o tavă mai mare, aplatizează-le şi unge-le din nou cu ulei. Lasă-le 30 de minute să mai crească, apoi coace-le în cuptorul în­călzit la 230° C, fară să pui vasul cu apă înă­untru.

Timpul de coacere diferă în funcţie de grosimea şi de mărimea preparatului.

 

 

Incoming search terms:

  • aluat focaccia
  • aluat de focaccia
  • reteta aluat focaccia
  • https://www restaurantedelux ro/aluat-pentru-focaccia html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.