Focaccia cu ulei de masline

Printeaza

Focaccia cu ulei de masline din: faina, drojdie, zahar, sare, apa, ulei de masline, ulei.

Ingrediente:Focaccia_cu_ulei_de_masline

Pentru aluat:

  • 550 g făină
  • 20 g drojdie
  • 1 lingurită de zahăr
  • 1 linguriţă de sare
  • 200 ml apă
  • 3 linguri de ulei măsline
  • 2 linguri de ulei

Pentru topping:

  • caşcaval
  • rozmarin uscat
  • roşii cherry
  • ciuperci
  • fenicul
  • pătrunjel
  • piper negru boabe

 

Mod de preparare:

Amestecă bine 200 g de făină cu zahărul, sarea şi drojdia. Încălzeşte apa cu uleiul, apoi încorporează amestecul de drojdie împreună cu oul. Bate la mixer până se omogenizează.

Scoate într-un vas adaugă treptat restul de făină. Toarnă uleiul de măsline şi frământă. Acoperă cu folie şi lasă la loc cald 30 de minute. Aşază aluatul pe blat, dă-i formă circulară, crestează-l să obtii patru sferturi.

Pune focaccia într-o tavă rotundă. Înfige felii de ciuperci pe un sfert, roşii pe altul, fenicul, iar pe al patrulea o felie de caşcaval şi rozmarin uscat. Stropeşte cu ulei de măsline şi coace 30 de minute.

Sfat: Pentru a obtine o focaccia autentic italienească, fragedă în interior şi crocantă la coajă, lasa aluatul să crească în tavă în jur de 30 de minute înainte de a da la cuptor.

Focaccia cu ulei de masline

Focaccia_cu_ulei_de_masline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.