Reteta pizza cu cartofi

Printeaza

Reteta pizza cu cartofi din: faina, apa, ulei, drojdie, cartofi, sare, usturoi, smantana, parmezan, ulei, rozmarin, piper.

Ingrediente:Reteta_pizza_cu_cartofi

Pentru blat:

  • 500 g făină
  • 250 ml apă
  • 25 ml ulei
  • 2 g drojdie proaspătă
  • sare

Pentru umplutură:

  • 600 g cartofi
  • 3 căţei de usturoi
  • 5 linguri smântână
  • 3 linguri parmezan ras
  • ulei
  • rozmarin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, torni apa intr-un vas mare, apoi uleiul, sarea, drojdia şi le amesteci cu un tel. Adaugi făina şi frămânţi bine până obţii un aluat care nu se lipeşte de mâini. Il ungi cu puţin ulei si-l lasi 20 de minute să crească.

Intre timp, speli cartofii şi-i fierbi în coajă 20 de minute, apoi îi cureţi şi-i tai felii potrivite. După creşterea aluatului, cu mâinile unse cu ulei, întinzi aluatul într-o tavă tapetată şi-l mai laşi să crească 10 minute.

Tai usturoiul rondele. Ungi aluatul cu smântână, presari sare şi piper, apoi acoperi cu felii de cartofi şi presari usturoiul şi parmezanul ras.

Laşi pizza în cuptorul preîncălzit până observi că s-a rumenit. O poţi servi cu rozmarin, după ce s-a răcit puţin.

Reteta pizza cu cartofi

Reteta_pizza_cu_cartofi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.