Foitaj cu coaja de lamaie si scortisoara

Printeaza

Foitaj cu coaja de lamaie si scortisoara din: aluat de foitaj, lapte, coaja de lamaie, scortisoara, faina, zahar, apa, galbenusuri, esenta de vanilie si unt

Ingrediente:Foitaj cu coaja de lamaie si scortisoara

  • 600 grame aluat de foitaj
  • 500 ml lapte
  • coaja de la o lămâie (nu rasă)
  • un baton de scorţişoară
  • 60 g făină
  • 500 g zahăr
  • 700 ml apă
  • 7 gălbenuşuri
  • esenţă de vanilie
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Rulezi aluatul şi îl tai feliuţe subţiri. Fiecare bucăţică de aluat o întinzi bine pe forma de metal, unsă în prealabil cu unt.

Este important ca marginile de sus să rămână mai groase, în timp ce coca de pe fund să fie mai subţire. Pui formele într-o tavă, apoi începi să faci crema. Dizolvi făina în puţin lapte.

Restul de lapte îl pui la fiert cu batonul de scorţişoară şi cu coaja de lămâie.

Când laptele începe să fiarbă, pui făina dizolvată în lapte şi amesteci bine. Laşi compoziţia să mai dea un clocot, apoi închizi focul.

Intr-o altă crăticioară, pui zahărul şi laptele. Amesteci şi laşi să fiarbă timp de 3 minute. După aceea pui apa cu zahărul peste compoziţia anterioară şi amesteci bine.

Scoţi coaja de lămâ­ie şi batonul de scorţişoară, apoi dai tot ames­tecul printr-o sită, ca să rămână doar crema fină. Pui gălbenuşurile peste cremă şi amesteci până la omogenizare.

Umpli formele cu cremă şi le pui în cuptorul preîncălzit la 250 de grade, timp de 17 minute. Crema trebuie să se rumenească puţin dea­supra.

După ce scoţi prăjiturile, crema trebuie să se lase. Se mănâncă reci şi se pot servi presărate cu zahăr sau cu scorţişoară.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.