Turte cu ovaz si stafide

Printeaza

Turte cu ovaz si stafide din: fulgi de ovăz, unt, faina, sare, zahăr pudră vanilat sau scorţişoară, zahar tos, stafide, fructe confiate.

 

Ingrediente:Turte cu ovaz si stafide

  • 100 g fulgi de ovăz
  • 75 g unt
  • 100 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură zahăr pudră vanilat sau scorţişoară
  • 75 g zahăr tos
  • 50 g stafide
  • 50 g fructe confiate

 

Mod de preparare:

Pui stafidele să se înmoaie în puţină apă caldă. Un­tul îl freci spumă cu zahărul tos şi cu zahărul pudră vanilat, apoi adaugi fulgii de ovăz, făina şi sarea.

Frămânţi aluatul 3-4 minute, după care adaugi sta­fidele bine scurse şi fructele confiate, tăiate mă­runt. Mai frămânţi aluatul, până se omogenizează compoziţia.

Formezi bile de mărimea unor nuci, pe care le turteşti cu sucitorul, formând turtiţe.

Le pui într-o tavă unsă cu unt şi le coci 15-20 de minute, până se rumenesc uşor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.