Turtă Dulce Aromata

Printeaza

Turtă Dulce Aromata din: faina integrala, miere organica, zahar brun, unt nesarat, ou, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, coaja de portocala.

Descoperă arta preparării unei turti dulci desăvârșite cu un twist modern! Acest desert tradițional, îndrăgit de generații, este reinventat într-o variantă aromată și sănătoasă.

Perfectă pentru mesele festive, această turtă dulce va fi cu siguranță vedeta oricărui eveniment.

Ingrediente:

  • 300g făină integrală
  • 100g miere organică
  • 50g zahăr brun
  • 75g unt nesărat
  • 1 ou mare
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe amestec de condimente pentru turtă dulce (scorțișoară, ghimbir, cuișoare, nucșoară)
  • Coajă rasă de portocală

 

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Amestecă făina, bicarbonatul și condimentele într-un bol.

În alt bol, bate untul cu zahărul până devine spumos, adaugă mierea, oul și coaja de portocală.

Încorporează amestecul uscat.

Frământă aluatul până devine omogen, apoi întinde-l pe o suprafață înfăinată.

Decupează formele dorite și așează-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coace pentru 10-12 minute sau până când devin aurii.

Lasă să se răcească înainte de servire.

Turtă Dulce Aromata

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 150
  • Carbohidrați: 20g
  • Proteine: 2g
  • Grăsimi: 7g

 

Această rețetă de turtă dulce combină tradiția cu un gust modern și sănătos. Originile turtei dulci datează din Evul Mediu, când condimentele exotice au început să fie introduse în Europa.

Astăzi, am readus această tradiție în bucătăria modernă, adaptându-ne la gusturile și nevoile nutriționale actuale.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.