Tort cu vanilie si afine

Printeaza

O reteta de tort cu vanilie si afine din: budinca de vanilie, zahar, lapte, esenta de vanilie, unt, zahar, migdale, praf de copt, lapte, mar, afine si gem.

Ingrediente:Tort cu vanilie si afine

umplutura: 

  • 1 pachet budincă de vanilie
  • 2 linguri zahăr
  • 250 ml lapte
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 20 g unt

aluat:

  • 130 g unt
  • 150 g zahăr
  • 2 ouă
  • 225 g făină
  • 100 g migdale măcinate
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 125 ml lapte

în plus: 

  • 1 măr mare
  • 250 g afine
  • 2 linguri gem

 

Mod de preparare:

Amestecaţi 2 linguri din budinca de vanilie cu zahărul într-un vas. Turnaţi lapte­le şi fierbeţi budinca 1 min., amestecând con­tinuu. Luaţi-o de pe aragaz şi adăugaţi esenţa de vanilie şi untul.

Lăsaţi-o să se răcească la temperatura camerei.

Pentru aluat, bateţi untul şi zahărul. încorporaţi ouăle unul câte unul. Amestecaţi făina, migdalele, restul de budincă, praful de copt şi încorporaţi-le în alu­at. Turnaţi laptele.

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Tapetaţi cu hârtie pentru copt o formă rotundă (0 26 cm).

Turnaţi 1/2 din aluat. Cură­ţaţi mărul, îndepărtaţi-i seminţele şi tăiaţi-l feli­oare. Aşezaţi peste aluat 1/2 din cantitatea de afine şi budinca. Aşezaţi restul de aluat şi de fructe.

Coaceţi 40-45 min. Lăsaţi tortul să se răcească apoi şi ungeţi-l cu gemul încălzit.

Tort cu vanilie si afine

Tort cu vanilie si afine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.