Tort Boema

Printeaza

Tort Boema din: oua, apa, zahar, nuca, cacao, faina, oua, lamaie, esenta de rom, cacao, frisca, ciocolata.

Ingrediente:Tort Boema

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 4 linguri cu apă
  • 10 linguri cu zahăr
  • 5 linguri cu nucă măcinată
  • 2 linguri cu cacao
  • 5 linguri cu făină

Pentru bezea:

  • 7 albuşuri
  • 14 linguri cu zahăr
  • 1 lingură cu zeamă de lămâie

Pentru sirop:

  • 350 ml apă
  • 5 linguri cu zahăr
  • 2 linguri cu esenţă de rom

Pentru crema:

  • 7 gălbenuşuri
  • 14 linguri cu zahăr
  • 2 linguri cu cacao
  • 500 ml frişcă lichidă
  • ciocolată rasă, pentru decor
  • o formă de tort cu diametrul de 28 cm

 

Mod de preparare:

Pentru blat, separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate spumă albuşurile, cu apa şi zahărul. Adaugă gălbenuşurile, nuca măcinată, cacao şi făina, omogenizează şi toarnă aluatul într-o formă de tort, tapetată. Coace blatul aproximativ 30 de minute.

Intre timp, pregăteşte bezeaua. Bate albgşurile spumă cu zahărul şi zeama de lămâie.

După aproximativ 15-20 minute de coacere la 220°C, scoate forma din cuptoî’şi întinde bezeaua uniform. Lasă să se coacă până când blatul şi bezeaua sunt gata, încă 10-1 5 minute. Ai grijă să nu se rumenească foarte mult. Bezeaua se va umfla, dar după ce laşi blatul să se răcească, se va lăsa.

Pregăteşte siropul. Intr-o cratiţă pune apa şi zahărul şi lasă pe foc mic până când se dizolvă zahărul. Adaugă esenţa de rom şi amestecă. Lasă să se răcească.

Pentru cremă, într-o cratiţă, pune gălbenuşurile, zahărul, cacao, lasă pe foc mic şi amestecă permanent până când compoziţia se îngroaşă, dar nu prea mult. Lasă să se răcească. Amestec-o cu frişca bătută.

Când blatul s-a răcit, întoarce-l cu bezeaua în jos şi însiropează-l. Intoarce-l din nou şi îmbracă-l în crema de frişcă.

Deasupra rade ciocolată.

 

Tort Boema

Tort Boema

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/tort-boema html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.