Tabbouleh cu Linte

Printeaza

Tabbouleh cu Linte din: linte verde, apa, patrunjel, menta, ceapa verde, rosii, suc de lamaie, mulei de masline, sare, piper.

Descoperiți o reinterpretare modernă a tabbouleh-ului tradițional libanez, în care bulgurul este înlocuit cu linte pentru o versiune nutritivă și satisfăcătoare.

Această salată vibrantă combină linte bogată în proteine și fibre cu prospețimea ierburilor și a legumelor, oferind o explozie de arome și texturi.

Tabbouleh cu linte este perfect ca garnitură, fel principal ușor sau chiar ca o salată sățioasă pentru pachetul de prânz, reușind să îmbine sănătatea cu savoarea într-un singur bol.

Reteta Tabbouleh cu Linte:

Ingrediente:

  • 1 cană de linte verde, spălată și scursă
  • 3 căni de apă
  • 1 cană de pătrunjel proaspăt tocat
  • 1/2 cană de mentă proaspăt tocată
  • 4 cepe verzi, tocate fin
  • 2 roșii mari, tocate mărunt
  • Sucul de la 2 lămâi
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • Sare și piper negru măcinat, după gust

 

Mod de Preparare:

Într-o oală medie, aduceți la fierbere cele 3 căni de apă. Adăugați lintea și lăsați să fiarbă.

Reduceți focul și fierbeți lent timp de 20-25 de minute sau până când lintea este moale, dar încă fermă la mușcătură. Scurgeți și lăsați să se răcească.

Într-un bol mare, combinați lintea răcită cu pătrunjelul, menta, ceapa verde și roșiile tocate.

Într-un bol mic, amestecați sucul de lămâie cu uleiul de măsline, sarea și piperul. Bateți bine pentru a emulsiona, apoi turnați dressingul peste amestecul de linte și legume.

Amestecați bine salata pentru a asigura că toate ingredientele sunt uniform acoperite de dressing. Ajustați de sare și piper, dacă este necesar.

Lăsați salata să se odihnească în frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de servire, pentru ca aromele să se îmbine.

Serviți-o rece, ca atare sau ca acompaniament.

 

Valori Nutriționale Estimative (per porție):

  • Calorii: 180 kcal
  • Proteine: 9g
  • Grăsimi: 7g
  • Carbohidrați: 24g
  • Fibre: 6g
  • Sodiu: 20mg

Sfaturi:

  • Pentru o notă picantă, puteți adăuga un ardei iute tocat fin în salată.
  • Tabbouleh-ul cu linte se păstrează bine în frigider, într-un recipient închis ermetic, pentru 2-3 zile.

Această salată aduce un suflu nou în bucătăria mediteraneană, demonstrând că tradiția și inovația pot merge mână în mână.

Fie că este servită la o cină specială sau ca parte a unui prânz nutritiv, tabbouleh-ul cu linte este o alegere excelentă pentru oricine dorește să se bucure de gusturi complexe și beneficii nutritive remarcabile.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

retete

Tabbouleh Autentic: Rețeta Tradițională Libaneză

Tabbouleh Autentic: Rețeta Tradițională Libaneză din: bulgur, patrunjel, rosii cherry, menta, suc de lamaie, ulei de masline sare, piper.   Ingrediente: 1 cană de bulgur 3 căni de pătrunjel tocat mărunt 1 cană de roșii cherry, tăiate în sferturi 1/2 cană de mentă proaspătă, tocată 3 linguri de suc de lămâie 3 linguri de ulei […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.