Supa de legume coapte cu salvie

Printeaza

Supa de legume coapte cu salvie din: rosii, ceapa rosie, ardei rosu, salvie, ulei de masline, supă de legume fierbinte, sare, piper negru macinat.

Supa de legume coapte cu salvie

Ingrediente:

  • 600 g roşii coapte, înjumătăţite
  • 1 ceapă roşie, decojită şi feliată
  • 1 ardei roşu, tăiat în patru, curăţat de seminţe
  • 2 crenguţe proaspete de salvie, plus câteva frunze, pentru ornat
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 3/4 l supă de legume fierbinte
  • sare şi piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la temperatură medie. Pune roşiile, ceapa, ardeiul şi crenguţele de salvie într-o tavă de friptu­ră. Stropeşte-le cu ulei.

Coace-le 30 de minute, până când legumele devin fragede şi încep să se caramelizeze.

Toarnă supa fierbin­te, amestecă bine şi introdu tava din nou în cuptor, neacope­rită, timp de 20 mi­nute, sau până cand legumele devin foar­te moi.

Lasă-le să se răcească timp de 10 minute. Cu grijă, ia câteva legume şi sos din tavă şi mixează- le cu un blender. Repetă operaţiunea până termini toate legumele.

Toarnă crema obţinută într-o oală şi reîncălzeşte supa. Asezonează. Decorează cu frunze de salvie tocate fin. Serveşte cu bucăţi mici de brânză pe pâine prăjită.

Supa de legume coapte cu salvie

Supa_de_legume_copate_cu_salvie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.