Stomac de porc umplut cu carne
PrinteazaCureţi şi speli stomacul, îl opăreşti şi iei pielea din interiorul lui, pentru că trebuie să fie foarte curat.
Compoziţia cu care umpli stomacul o faci din:2 kg carne de la guşa porcului tăiată în bucăţi (cubuleţe) potrivite (2 cm), 5 cepe curăţate, spălate şi tăiate mărunt. Adaugi cimbru 2-3 fire, boia 2 linguri, sare şi piper după gust. Dacă doreşti, poţi să pui şi 300 g păsat sau orez fiert.
Cu această compoziţie umpli stomacul, îl coşi şi îl pui la fum, timp de 7-10 zile. înainte de a-l pune la fum, îl opăreşti 15-20 minute. Pui stomacul în oala cu sarmale şi le fierbi împreună. Când serveşti sarmalele, tai şi câte o bucată (felie) din pişcă.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- burtan de porc umplut