Specialitate nemteasca cu gris, lapte si oua

Printeaza

Specialitate nemteasca cu gris, lapte si oua din: gris, lapte rece, oua, sare, ulei, zahar

Specialitate_nemteasca_cu_gris_lapte_si_oua

Ingrediente:

  • 300 g gris
  • 600 ml lapte rece
  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • 150 ml ulei
  • zahăr după gust (în jur de 50 de grame, poate fi tos sau pudră)

Mod de preparare:

Pui grişul într-un castron şi peste el torni laptele rece. Laşi circa 40 de minute, până când laptele este com­plet absorbit.

Baţi ouăle şi le adaugi peste griş. Amesteci şi pui şi praful de sare. lei o tigaie, încingi uleiul şi apoi prăjeşti compoziţia de griş, până capătă o culoare frumoasă.

După ce termini, pui şmornul pe farfurie şi presari deasupra zahărul. Serveşti mâncarea alături de compot. Iarna e recomandat cel de mere, iar vara îl preferăm pe cel de cireşe sau pe cel de rubarbă.

Specialitate nemteasca cu gris, lapte si oua

Specialitate_nemteasca_cu_gris_lapte_si_oua

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.