Shaorma facuta in casa

Printeaza

Shaorma facuta in casa din: faina, apa calda, sare, drojdie, zahar, piept de pui, piper, boia, ulei, vin, castraveti murati, varza, ceapa, cartofi, galbenus, ulei, zeama de lamaie, smantana, usturoi.

Ingrediente:Shaorma_facuta_in_casa

  • 500 g făină
  • 200 ml apă caldă
  • 1 linguriţă sare
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 linguriţă zahăr

Pentru umplutură:

  • 1 piept mai mare de pui
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri vin
  • castraveţi muraţi
  • varză
  • ceapă
  • 5-6 cartofi

Pentru sos:

  • 1 gălbenuş crud
  • 100 ml ulei
  • puţină sare
  • puţină zeamă de lămâie
  • 3 linguri smântână
  • 1 căţel de usturoi

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în apă caldă şi adaugi zahărul. Sarea o pui peste făină, adaugi apa cu drojdia şi zahărul şi frămânţi un aluat elastic. Pui aluatul într-un loc cald, la crescut.

După ce a crescut aluatul, modelezi din el biluţe, pe care le întinzi foarte subţiri cu sucitorul şi le coci într-o tigaie de teflon fără ulei.

Pentru umplutura, pieptul de pui îl feliezi nu foarte subţire, îl condimentezi cu sare, piper şi boia iute, pe urmă pui feliile de carne într-un bol cu ulei şi vin.

Dai la frigider 1 oră, după care le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le dai la cuptor. Cartofii îi prăjeşti.

Pentru sos, faci o maioneză din ingredientele menţionate, peste care adaugi 3 linguri de smântână şi un căţel de usturoi zdrobit, apoi dai sosul la rece.

Ungi lipiile cu sosul de maioneză, pui carnea tăiată bucăţele, cartofii, rondele de ceapă, varză tocată, castraveţi şi ketchup. Rulezi lipia şi pui folie de aluminiu la bază, ca să stea bine strânsă.

Shaorma facuta in casa

Shaorma facuta in casa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.