Saramura de Pește la Grătar: Delicatesă Rustică

Printeaza

Saramura de Pește la Grătar: Delicatesă Rustică din: fileuri de peste, rosii, ardei grasi, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boia dulce.

Descoperiți gustul unic al peștelui la grătar însoțit de o saramură tradițională, reinventată pentru gurmanzii moderni. Această rețetă de saramura combină prospețimea peștelui cu aroma intensă a grătarului, creând o experiență culinară de neuitat.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de pește (de exemplu, crap sau șalău)
  • 2 roșii mari, tăiate în cuburi
  • 2 ardei grași, tocați
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • Sucul de la 2 lămâi
  • 1 legătură de pătrunjel, tocat
  • 100 ml ulei de măsline
  • Sare, piper negru măcinat după gust
  • 1 linguriță de boia dulce

 

Mod de preparare:

Pregătiți grătarul până atinge temperatura medie.

Ungi fileurile de pește cu ulei de măsline, sare și piper.

Se pune peste pe gratar si se intoarce pe fiecare parte până devine auriu și se desprinde ușor cu furculița.

În timp ce peștele se află pe grătar, preparați saramura amestecând roșiile, ardeii, usturoiul, sucul de lămâie și pătrunjelul într-un bol mare.

Odată ce peștele este gata, așezați-l în saramură și lăsați-l să se odihnească pentru 10 minute.

Serviți cald, garnisit cu pătrunjel proaspăt și un strop de ulei de măsline.

Saramura de Pește la Grătar: Delicatesă Rustică

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 320 kcal
  • Carbohidrați: 7 g
  • Proteine: 35 g
  • Grăsimi: 17 g

 

Această rețetă de saramura de pește la grătar este o reinterpretare modernă a clasicului preparat românesc.

Grătarul adaugă o notă fumurie și textură crocantă, în timp ce saramura păstrează tradiția și gustul autentic.

Saramura de Pește la Grătar este ideală pentru o cină de vară sau pentru a impresiona oaspeții la orice petrecere.

Ușor de pregătit și delicios de savurat, acest preparat vă va transporta într-o lume a gusturilor autentice și a tradițiilor culinare românești.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Saramura de peste picanta

Saramura de peste picanta

Saramura de peste picanta din: peste, sare, ulei, usturoi, ardei iute. Ingrediente: 3-4 peşti mai mici sare ulei 1 căpăţână usturoi 2-3 ardei iuţi   Mod de preparare: Peştii se recomandă a fi mai mici (cam 0,250-0,5 kg bucata). Cei mai apreciaţi peşti pentru saramură sunt crapul şi carasul (împătimiţii apreciază mult şi bibanul, care […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.