Salata ruseasca cu creveti, mazare si cartof

Printeaza

Salata ruseasca cu creveti, mazare si cartof din: creveţi roşii proaspeţi, cartofi, mazăre,  morcov, castraveciori in oţet, capere, oua, sare, suc de lămâie, ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline extravirgin, piper alb.

Salata_ruseasca_cu_creveti_mazare_si_cartof

Ingrediente:

  • 8 creveţi roşii proaspeţi
  • 2 cartofi
  • 150 g mazăre
  • 1 morcov
  • 50 g de castraveciori in oţet
  • 5 capere

Pentru maioneză:

  • 2 gălbenuşuri
  • sare
  • suc de lămâie după gust
  • 200 ml ulei de floarea- soarelui
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • piper alb

Mod de preparare:

Incepeţi prin prepararea maionezei. Puneţi gălbenuşurile într-un castron cu pereţii suficient de înalţi, adăugaţi sarea şi un vârf de cuţit de piper alb măcinat, apoi bateţi ingredientele încorporând puţin câte puţin uleiul de floarea-soarelui şi pe cel de măsline, până când amestecul devine foarte voluminos.

Potriviţi de sare şi adăugaţi sucul de lămâie, apoi se introduce maioneza în frigider. Fierbeţi separat cartofii, mazărea şi morcovul şi, după ce toate legumele s-au răcit puţin, tăiaţi-le pe cele mai mari în cuburi. Adăugaţi castraveciorii tăiaţi în prealabil în cubuleţe şi adăugaţi maioneza.

Cu ajutorul unei forime rotunde pregătiţi fiecare porţie ornând-o cu un moţ de maioneză şi cu capere. La final, potriviţi deasupra creveţii roşii fierţi în abur.

Salata ruseasca cu creveti, mazare si cartof

Salata_ruseasca_cu_creveti_mazare_si_cartof

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.