Salata cu piept de pui

Printeaza

Salata cu piept de pui din: piept de pui, ulei, salata verde, varza rosie, sfecla rosie, sare, piper, ceapa rosie, crutoane aromate cu usturoi, ulei de masline, otet aromatic, zahar si vin.

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • ulei pentru prajit

pentru salata:

  • o salata verde
  • o varza mica rosie
  • o sfecla rosie
  • sare
  • piper
  • o ceapa rosie
  • crutoane aromate cu usturoi
  • 3-4 lingurite ulei de masline
  • 1-2 lingurite otet aromatic
  • o lingurita zahar
  • o lingurita vin

 

Mod de preparare:

Se ia pieptul de pui, se trece printr-un jet de apă, se şterge bine cu un prosop absorbant şi se pră­jeşte în uleiul încins. Se întoarce de pe o parte pe cealaltă, la intervale mici, astfel încât să se rumeneas­că uniform. Se scoate şi se lasă să se scurgă de grăsime pe un prosop absorbant.

Separat, se spală varza şi salata, apoi se lasă la scurs.Varza roşie se taie fideluţă, se condimentează cu sare şi se amestecă bine iar salata se rupe cu mâna. Sfecla roşie fiartă se rade pe răzătoarea mică, ceapa se taie solzişori şi se pun într-un bol împreună cu celelalte ingrediente.

Se pregăteşte sosul din ulei, oţet, zahăr, sare, piper şi vin şi se adaugă peste salată. Pe deasupra, se presară feliuţele de piept. Se serveşte cu crutoane cu usturoi.

Salata cu piept de pui

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Adriana Valentina

    Clar ca vreau si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.