Salata de orez negru

Printeaza

Salata de orez negru din: orez, morcov, otet, rodie, broccoli, ceapa, ulei, sare.

Ingrediente:Salata de orez negru

  • 150 g orez negru
  • 1 morcov
  • 1 lingură oţet de mere
  • 1/2 rodie
  • câteva bucheţele de broccoli
  • 1 legătură ceapă verde
  • 50 g muguri de pin
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Orezul se înmoaie în apă cel puţin 1 oră; apoi se fierbe 10-15 minute. Se scurge şi se clăteşte cu apă rece. Se fierb buchetele de broccoli, se desfac boabele de rodie.

Se încinge o tigaie antia-derentă şi se prăjesc mugurii de pin 2-3 minute fără grăsime, amestecând continuu.

Se amestecă uleiul cu oţetul, sare şi piper într-un bol. Se adaugă orezul, morcovul tăiat bucăţi potrivite, broccoli, ceapa verde şi mugurii de pin şi se amestecă uşor.

Se pune salata la rece o oră înainte de a o servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.