Salată de andive cu mere

Printeaza

Salată de andive cu mere din: andive, mere, bacon, cartofi, ceapa, lamaie, nucsoara, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.

 

Ingrediente:Salată de andive cu mere

  • 200 g andive
  • 200 g mere
  • 100 g bacon
  • 200 g cartofi
  • două legături de ceapă verde
  • o lămâie
  • 50 g nucşoară
  • 30 ml ulei de măsline
  • 20 g sare
  • 2 g piper
  • o legătură pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Spălăm şi punem cartofii la fiert în apă cu sare, apoi îi curăţăm şi îi feliem.

Baconul îl tăiem cubuleţe şi-l călim cu puţin ulei.

După ce baconul s-a rumenit, adăugăm merele (spălate) feliate, ceapa verde tocată rondele şi le mai călim 4-5 minute.

Andi­vele le curăţăm, le spălăm şi le lăsăm la scurs; le rupem sau le tăiem în bucăţi mai mari şi le amestecăm cu cartofii fierţi.

Din muştar, ulei, sare, piper, pătrunjel tocat mărunt, zeamă de lămâie (după gust) preparăm un sos, pe care-l punem peste andive şi car­tofi.

După ce totul a fost amestecat uşor, adăugăm bacon, ceapă şi mere călite.

Pregătirea şi gătirea nu durează mai mult de 45 de mi­nute.

Pentru a nu se oxida, feliile de măr trebuie stropite cu puţină zeamă de lămâie.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.