Ruladă delicioasa cu ingheţată

Printeaza

O reteta de rulada delicioasa cu ingheatata din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, crema mascarpone, fulgi de cocos, frisca, zemura si frunze verzi de menta.

Ingrediente:Ruladă delicioasa cu ingheţată

  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 1 lingura zahar praf vanilat
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 200 g crema mascarpone
  • 250 fulgi de cocos
  • 200 ml frisca din smantana batuta
  • 300 g zmeura, visine, coacaze, alte fructe de sezon, la alegere

ornare:

  • frisca
  • frunze verzi de zmeura
  • frisca

 

Mod de preparare:

Pregătiţi mai întâi îngheţata astfel: amestecaţi într-un cas­tron mascarpone cu fulgii de cocos şi cu frişca bătută din smântână. Când amestecul este omogen, puneţi-l la con­gelator, pentru mai multe ore. Puteţi pregăti îngheţata cu o zi înainte şi să o scoateţi din con­gelator doar cu puţin înainte de servire.

Pentru ruladă, frecaţi gălbenuşurile cu 3 linguri za­hăr şi zahărul vanilat, până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Bateţi albuşurile spumă, adăugând zahă­rul rămas.

Amestecaţi prin răsturnare gălbenuşurile cu albuşurile, făina şi praful de copt. Turnaţi compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, unsă şi tapetată. Coaceţi blatul la foc potrivit. Scoateţi blatul cald din tavă pe o folie de bucă­tărie şi, înainte de a se răci, rulaţi-l, ajutându-vă de folie, apoi lăsaţi-l la răcit.

Inainte de servire, desfaceţi blatul, puneţi deasupra lui un strat uni­form de îngheţată peste care presăraţi zmeură sau alte fruc­te alese. Rulaţi blatul şi omaţi-l cu frişcă, frunze de mentă şi fructe proaspete. Tăiaţi-l în felii mai groase cu un cuţit subţire. Serviţi imediat în farfurii ţinute la rece înainte.

Ruladă delicioasa cu îngheţată

Ruladă delicioasa cu ingheţată

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.