Rulada cu portocale si mascarpone

Printeaza

Rulada cu portocale si mascarpone din: faina, oua, zahar, lamaie, cacao, portocala, mascarpone, frisca.

Ingrediente:Rulada cu portocale si mascarpone

Pentru blat:

  • 100 g făină
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr pudră
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriţă zahăr pudră
  • 2 linguri cacao pudră

Pentru umplutură:

  • 1 portocală
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 100 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul pudră şi cu zeama de lămâie până când obţii o spumă de culoare deschisă. Ulterior, adaugi făina şi pudra de cacao cernute şi amesteci uşor până se încorporează toate ingredientele.

Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unt. Il coci la 180 °C 8 minute.

Când este gata, transferi aluatul fierbinte pe un prosop de bucătărie, îl presari cu o linguriţă de zahăr pudră şi-l rulezi. Il laşi să se răcească. între timp, pregăteşti crema.

Descojeşti portocala şi o tai cubuleţe. Baţi frişca lichidă cu zahărul până obţii o cremă, apoi adaugi mascarpone şi amesteci cu o spatulă.

Intinzi foaia de ruladă, o ungi cu o parte din cremă, adaugi bucăţelele de portocală, o rulezi din nou şi o ungi cu restul de cremă.

Dai prăjitura la frigider 2 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.