Reteta zilei: Pizza cu piept de pui, ceapa si mozzarella
PrinteazaPizza cu piept de pui, ceapa si mozzarella din: faina, drojdie uscata, sare de mare, apa calda, zahar, ulei de masline, ceapa rosie, sos de pizza, piept de pui, mozzarella, verdeata.
Ingrediente aluat:
- 2 1/2 cani faina
- 1 pachet de drojdie uscata
- 1/4 lingurita sare de mare
- 1 cana de apa calda
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura ulei de masline
Ingrediente topping:
- ceapa rosie
- sos de pizza
- piept de pui la cuptor
- mozzarella
- verdeata
Mod de preparare:
Se amesteca zaharul in apa calda pana se dizolva. Se presara drojdie de bere pe partea de sus si se lasa sa stea aproximativ 10 minute. Se adauga faina, sare si ulei de masline. Se amesteca pana sunt bine amestecate.
Rotiti aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framanta pana se omogenizeaza, aproximativ 5 minute. Puneti aluatul intr-un vas bine uns si se acopera cu un prosop de bucatarie. Lasati la dospit pentru aproximativ 30 de minute.
Ungeti usor doua vase de pizza. Impartiti aluatul in doua si intindeti fiecare dintre aluaturi in tava de pizza. Raspanditi topping-uri, dupa preferinta si dati la cuptor 15-20 de minute. Serviti imediat.
Pizza cu piept de pui, ceapa si mozzarella
Pofta buna!
Reteta a fost oferita de restaurantedelux.ro
Ce pofta mi-ai facut de pizza