Reteta zilei: Pizza cu piept de pui, ceapa si mozzarella

Printeaza

Pizza cu piept de pui, ceapa si mozzarella din: faina, drojdie uscata, sare de mare, apa calda, zahar, ulei de masline, ceapa rosie, sos de pizza, piept de pui, mozzarella, verdeata.

Pizza_cu_piept_de_pui_ceapa_si_mozzarella_15

Pizza cu piept de pui, ceapa si mozzarella

Ingrediente aluat:

  • 2 1/2 cani faina
  • 1 pachet de drojdie uscata
  • 1/4 lingurita sare de mare
  • 1 cana de apa calda
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura ulei de masline

Ingrediente topping:

  • ceapa rosie
  • sos de pizza
  • piept de pui la cuptor
  • mozzarella
  • verdeata

 

Mod de preparare:

Se amesteca zaharul in apa calda pana se dizolva. Se presara drojdie de bere pe partea de sus si se lasa sa stea aproximativ 10 minute. Se adauga faina, sare si ulei de masline. Se amesteca pana sunt bine amestecate.

Pizza_cu_piept_de_pui_ceapa_si_mozzarella_04

Rotiti aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framanta pana se omogenizeaza, aproximativ 5 minute. Puneti aluatul intr-un vas bine uns si se acopera cu un prosop de bucatarie. Lasati la dospit pentru aproximativ 30 de minute.

Pizza_cu_piept_de_pui_ceapa_si_mozzarella_10

Ungeti usor doua vase de pizza. Impartiti aluatul in doua si intindeti fiecare dintre aluaturi in tava de pizza. Raspanditi topping-uri, dupa preferinta si dati la cuptor 15-20 de minute. Serviti imediat.

Pizza_cu_piept_de_pui_ceapa_si_mozzarella_16

Pizza cu piept de pui, ceapa si mozzarella

Pizza_cu_piept_de_pui_ceapa_si_mozzarella_17

Pofta buna!

 

Reteta a fost oferita de restaurantedelux.ro

 

1 comentariu

  1. Ce pofta mi-ai facut de pizza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.