Reteta zilei: Corn impletit

Printeaza

Corn impletit din: apa, drojdie, sare, ou, zahar, unt, faina, ulei si seminte de mac.

 

Ingrediente:

Corn impletit

  • 1/2 cana de apa
  • 1/3 linguri de drojdie
  • 1/3 linguri de sare
  • 1 ou, batut
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de unt
  • 1 3/4 ceasca faina
  • 1/2 lingurita ulei
  • 1 ou batut cu 1 lingurița de apa
  • semințe de mac (opțional)

 

 

Mod de preparare:

Intr-un castron cu ajutorul unui mixer, combinati apa, drojdia, sarea și oul.

Se adauga zaharul și untul. Adaugati faina și se amesteca pana se combina.

Nu se framanta. Se toarna aluatul intr-un vas uns ușor cu un strop de ulei, se acopera și se lasa sa creasca, aproximativ 1 1/2 ore.

Acoperiti apoi castronul cu folie alimentara si lasati la frigider peste noapte.

Corn impletit

In ziua următoare, scoateti din castron si formati din aluat o minge. Impartiti aluatul in treimi.

Rotiti fiecare treime, apoi impletiti ca in imaginea de mai sus si formati cornul.

Lasati sa mai creasca aproximativ 1 ora. Ungeti cu oul batut amestecat cu apa.

Corn impletit

Incalziti cuptorul la 180C. Se presara seminte de mac. Coaceți pentru aproximativ 25 de minute.

Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie si se serveste.

Corn impletit

Corn impletit

Corn impletit

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Cornulete cu branza feta

Cornulete cu branza feta din: faina, ou, margarina, sare, zahar, feta, ceapa. Ingrediente: Pentru aluat:  300 g făină un ou 150 g margarină 4 linguri apă un praf sare o linguriţă zahăr Pentru umplutură: 250 g brânză feta o ceapă mică   Mod de preparare: Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi se obţine o cocă […]

 

Cornuri cu crema de vanilie

Cornuri cu crema de vanilie

Cornuri cu crema de vanilie din: pachet de aluat foitaj, zahar, lapte, vanilie. Ingrediente: un pachet de aluat foitaj 120 g zahăr pudră 750 ml lapte 6 gălbenusuri o păstaie vanilie   Mod de preparare: Aluatul se întinde cât mai subtire pe masa de lucru, apoi se decu-pează fâşii care se înfăşoară pe forme de bete […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. Cornul asta impletit arata destul de bine

  2. Arata bine cornul asta!

  3. Vreau sa fac si eu cornul asta, a facut cineva cornul? Ca sa stiu daca ma chinui sau nu…..dar oricum ma chinui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.