Reteta zilei: Chec cu cafea
PrinteazaChec cu cafea din: faina, zahar, cafea, unt, ulei, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte.
- 1 cană făină
- 1/4 cană făină de grâu
- 3/4 cană de zahăr
- 1,5 linguri de cafea instant
- 2 lingurițe unt topit
- 1 lingură ulei
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 cană de lapte
Mod de preparare:
Într-un castron, adaugati zahărul, unt, ulei, cafea si amestecați bine.
Apoi adăugați praful de copt și bicarbonatul de sodiu, bateți și lăsați sa se odihneasca 5 minute.
Apoi adăugați făina și incorporati ușor. În cele din urmă, adăugați lapte si omogenizati.
Preîncălziți cuptorul la 185 C. Adaugati hârtie de copt intr-o tava si se toarnă aluatul.
Coaceți timp de 35 de minute la 170 C.
Lăsați să se odihneasca timp de 10 minute, taiati si serviti.
Chec cu cafea
Pofta buna!





