Pui cu legume si cimbru

Printeaza

Pui cu legume si cimbru din: piept de pui, vin alb sec, vinete, dovlecei, ardei graşi, ceapă, cartofi, ulei de măsline extravirgin, cimbru, foi de dafin, usturoi, unt, faina, sare piper roz,

 

Ingrediente:

  • 8 felii de piept de pui
  • 100 ml de vin alb sec
  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei graşi
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi
  • 6 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 rămurele de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 2 căţei de usturoi
  • unt
  • făină
  • sare
  • piper roz

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în cuburi. Fierbeţi în apă cu sare timp de 10-15 minute. Feliaţi fin ceapa şi căliţi cu două linguri de ulei.

Tăiaţi ardeii cubuleţe şi adăugaţi-i peste ceapa călită, plus cimbrul şi frunzele de dafin, săraţi şi ţineţi pe foc aproximativ 20 de minute. Tăiaţi vinetele şi dovleceii în cuburi.

Prăjiţi într-o a doua tigaie, cu 2 linguri de ulei de măsline împreună cu 1 căţel de usturoi necurăţat, pentru aproximativ 20 de minute.

Rumeniţi în 2 linguri de ulei cartoful (bine scurs) împreună cu un căţel de usturoi nedecojit.

La sfârşit, amestecaţi toate legumele. între timp, topiţi untul într-o tigaie mare, daţi prin făină carnea de pui şi rumeniţi bine pe ambele părţi.

Săraţi, piperaţi şi stingeţi cu vin, ţineţi timp de 2-4 minute la foc mare. Serviţi împreună cu legume.

Pui cu legume si cimbru

Pui_cu_legume_si_cimbru

Pofta buna!