Prăjitură cu prune

Printeaza

O reteta de prajitura cu prune din: prune, oua, faina, cacao, zahar pudra, esenta de vanilie, coaja si zeama de lamaie, sare, ciocolata cu lapte, frisca, fulgi de migdale, unt, lichior de migdale, menta si scortisoara.

Ingrediente:

  • un kg prune
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 10 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • un praf sare
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 4 linguri frisca lichida
  • fulgi de migdale
  • 20 g unt
  • 20 ml lichior de migdale
  • menta pentru ornat
  • o lingurita scortisoara

 

Mod de preparare:

Se taie ciocolata bucăţi mici, se pun într-un bol, se adaugă untul, sacaua cernută şi frişca lichidă şi se pun la baie de aburi să se topească. Se amestecă uşor cu o linguriţă să nu se formeze cocoloaşe.

In acest timp, se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu sare. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, gălbenuşurile frecate, vanilia şi coaja de lămâie. Se încorporează făina cernută, se amestecă bine si jumătate de compoziţie se păstrează pentru blatul de vanilie. In restul de compoziţie se adaugă crema de ciocolată.

Se toarnă compoziţia de ciocolată în tava tapetată cu hârtie de copt si apoi se toarnă cea de vanilie si se dă tava la cuptor pentru 10 minute.

Se spală prunele, se desfac, se scot sâmburii si se stropesc cu zeamă de lămâie şi lichior de migdale. Se presară scorţişoară şi după ce se scoate blatul de la cuptor se pun deasupra, pe toată suprafaţa prăjiturii, şi se mai lasă aproximativ 10-15 minute, la foc potrivit.

Se serveşte ornată cu fulgi de migdale şi mentă.

Prăjitură cu prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.