Prajitura cu zmeura, biscuiti si smantana

Printeaza

Prajitura cu zmeura, biacuiti si smantana din: ouă, zahăr, faina, zmeura, gelatina, smantana, agent întăritor, biscuiţi.

Ingrediente pentru aluat:Prajitura_cu_zmeura_bicuiti_si_smantana

  • 3 ouă
  • 80 g zahăr
  • 100 g făină

Ingrediente pentru umplutură:

  • 800 g de zmeură (din conservă)
  • 50 g zahăr
  • 30 g gelatină
  • 500 ml smântână
  • 2 pliculeţe de agent întăritor

Ingrediente pentru decor:

  • biscuiţi (130 g)

Mod de preparare:

Se amestecă albuşurile cu zahărul. Se adaugă treptat gălbenuşurile şi făina. Se pune aluatul în tava acoperită cu hârtie de copt şi se coace 15 minute la foc mediu. Când s-a răcit, se pune aluatul pe o planşă, se scoate hârtia de copt şi se pune din nou într-o tavă cu mar­ginile înalte.

Se scoate zmeura din conservă şi se scurge într-o sită. Peste sucul de zmeură se adaugă zahărul. Se pune şi ge­latina şi se lasă să se topească 5 minute. Se încălzeşte sucul şi se lasă gelatina să se topească complet.

Se ia je­leul de pe foc şi, când s-a răcit, se pune zmeura, apoi se întinde toată compoziţia peste aluat şi se dă la rece. Se amestecă frişca cu agentul de întărire, apoi se pune peste jeleul de zmeură. Deasupra se întind biscu­iţii, după care se taie în porţii.

Prajitura cu zmeura, biscuiti si smantana

Prajitura_cu_zmeura_bicuiti_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.