Prajitura cu zmeura, biscuiti si smantana
PrinteazaPrajitura cu zmeura, biacuiti si smantana din: ouă, zahăr, faina, zmeura, gelatina, smantana, agent întăritor, biscuiţi.
- 3 ouă
- 80 g zahăr
- 100 g făină
Ingrediente pentru umplutură:
- 800 g de zmeură (din conservă)
- 50 g zahăr
- 30 g gelatină
- 500 ml smântână
- 2 pliculeţe de agent întăritor
Ingrediente pentru decor:
- biscuiţi (130 g)
Mod de preparare:
Se amestecă albuşurile cu zahărul. Se adaugă treptat gălbenuşurile şi făina. Se pune aluatul în tava acoperită cu hârtie de copt şi se coace 15 minute la foc mediu. Când s-a răcit, se pune aluatul pe o planşă, se scoate hârtia de copt şi se pune din nou într-o tavă cu marginile înalte.
Se scoate zmeura din conservă şi se scurge într-o sită. Peste sucul de zmeură se adaugă zahărul. Se pune şi gelatina şi se lasă să se topească 5 minute. Se încălzeşte sucul şi se lasă gelatina să se topească complet.
Se ia jeleul de pe foc şi, când s-a răcit, se pune zmeura, apoi se întinde toată compoziţia peste aluat şi se dă la rece. Se amestecă frişca cu agentul de întărire, apoi se pune peste jeleul de zmeură. Deasupra se întind biscuiţii, după care se taie în porţii.
Prajitura cu zmeura, biscuiti si smantana
Pofta buna!