Prajitura cu miere si vanilie

Printeaza

Prajitura cu miere si vanilie din: unt, zahar, miere, oua, faina, nuca, stafide, praf de copt, sare, lapte, vanilie.

Ingrediente:Prajitura cu miere si vanilie

  • 1 pachet unt (200g) + 1 lingură pentru uns tăvile
  • 1 pahar cu zahăr
  • 1 pahar cu miere
  • 5 ouă
  • 750 g făină
  • 1 cană cu nucă pisată
  • 1 cană cu stafide
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriţă cu sare

Pentru însiropat:

  • 1 cană cu lapte nefiert
  • 1 pahar cu zahăr
  • vanilie

 

Mod de preparare:

Lăsaţi untul la temperatura camerei 2-3 ore; frecaţi untul spumă cu zahărul şi cu ouăle puse pe rând, săraţi, adăugaţi nuca pisată sau tăiată mărunt, stafidele spălate şi faina în ploaie.

Amestecaţi praful de copt energic cu lingura de lemn, apoi frământaţi aluatul cu mâna 3-5 min. Lăsaţi să se odihnească la rece 15 min.

Ungeţi cu unt două forme de chec, turnai aluatul în forme pe care le ţineţi în cuptorul cald timp de 30 min. Lucraţi la foc potrivit.

Când prăjitura s-a rumenit, scoateţi formele din cuptor şi turnaţi în fiecare un sirop din lapte nefiert, zahăr şi vanilie pe care îl încălziţi separat până la temperatura de fierbere.

Lăsaţi prăjitura în cuptor încă 10 min şi stingeţi focul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.