Prajitura cu fulgi de ovaz si mere

Printeaza

Prajitura cu fulgi de ovaz si mere din: unt, zahar brun, miere, fulgi de ovaz, mar, scortisoara, stafide.

Ingrediente: 

  • 175g unt
  • 50 g zahăr brun
  • 100 g miere
  • 250 g fulgi de ovăz
  • 1 măr dulce curăţat şi ras
  • 1 linguriţă cu scorţişoară
  • 100 g stafide

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Pune untul, zahărul şi mierea într-o cratiţă, la foc mediu şi amestecă până se dizolvă zahărul, ia cratiţa de pe foc şi adaugă fulgii de ovăz, mărul şi scorţişoara.

Pune jumătate de compoziţie în tavă şi presează bine.

Imprastie stafidele deasupra, apoi toarnă amestecul rămas şi presează bine.

Coace prăjitura în centrul cuptorului timp de 25-30 de minute, până când devine aurie pe margini.

Scoate-o din cuptor şi las-o să se răcească în tavă. Taie prăjitura în pătrate.

 

Prajitura cu fulgi de ovaz si mere

Prajitura_cu_fulgi_de_ovaz_si_mere

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.