Potarniche in sos picant

Printeaza

Potarniche in sos picant din: potarnichi, slanina, morcovi, ceapa, unt, vin, faina, piper, sare.

Ingrediente:Potarniche in sos picant

  • 2 potârnichi
  • 2 lămâi
  • 200 g de slănină
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • 2 linguri de unt
  • 250 ml de vin alb
  • o linguriţă rasă de făină
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Potârnichile, curăţate, se umplu cu o lingură de unt frecat cu zeama de la o lămâie, piper şi sare.

O lămâie se taie feliuţe. Potârnichile se învelesc în feliuţe de slănină şi se leagă cu o sforicică. Morcovii şi ceapa, curăţate şi tăiate fe­lioare, se pun în cratiţă sau în ceaun împreună cu feliuţele de slănină rămase, iar deasupra se aşază potârnichile.

Se acoperă cu feliuţele de lămâie, iar în cratiţă se toarnă câte puţină apă, ca păsările să fiarbă înăbuşit cca o jumătate de oră. Se dă la o parte, se scot potârnichile.

Sosul şi celelalte componente se trec prin sită, apoi se adaugă untul rămas, vinul, făina şi se mai fierb câteva minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.