Portofele cu spanac

Printeaza

Portofele cu spanac din: faina, oua, lapte, unt, sare, ulei, spanac, ceapa, feta, kaizer, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Portofele cu spanac

  • 250 g făină
  • 4 ouă
  • 250 ml lapte
  • 250 ml apă minerală
  • 60 g unt topit
  • 1/2 linguriţă sare
  • ulei pentru prăjit

Pentru umplutura:

  •  300 g spanac
  • 1 ceapă mică
  • 150 g brânză feta
  • 70 g kaizer sau bacon
  • 1 lingură de unt
  • ulei
  • sare
  • piper
  • seminţe (dovleac, floarea-soarelui)

 

Mod de preparare:

Amestecă ouăle cu făina şi sarea într-un castron. Adaugă laptele, apa şi bate cu telul. La final, toarnă untul topit şi răcit.

Amestecă până obţii un aluat subţire şi cremos, pe care-l laşi deoparte 30 de minute.

Coace clătitele intr-o tigaie unsă cu ulei circa 1 minut pe fiecare parte, îţi ies circa 8 porţii.

Pentru umplutură, încălzeşte untul cu uleiul, căleşte ceapa împreună cu kaizerul, apoi adaugă spanacul şi lasă la scăzut. Potriveşte de sare şi piper, la de pe foc şi încorporează brânza tăiată cubuleţe.

Umple clătitele şi ornează-le cu seminţe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.