Placinta cu cartofi, iaurt si masline

Printeaza

Placinta cu cartofi, iaurt si masline

Ingrediente:Placinta cu cartofi, iaurt si masline

  • 150 g iaurt
  • 300 g cartofi fierţi în coajă şi curăţaţi
  • 350 g făină, un pacheţel drojdie uscata
  • 1 lin­guriţă zahăr
  • sare
  • condimente
  • 1 ou
  • 60 g măsline negre fără sâmburi
  • bulion
  • o lingură ulei
  • piper, încă puţină făină pentru presărat peste aluat

 

Mod de preparare:

Incălzeşti iaurtul, îl ames­teci cu cartofii fierţi şi curăţaţi, daţi pe răzătoarea mare, adaugi făina, drojdia, zahărul, 1/2 inguriţă sare, condimentele şi oul şi frămânţi un aluat neted.

Presari puţină făină şi-l laşi să dospească la căl­dură. După ce volumul s-a mărit vizibil, încorporezi măslinele tăiate bucăţele şi aşezi aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie, întinzându-l ca pe o plăcintă cu diametrul de 20 cm.

Amesteci bulionul cu uleiul, sa­re şi piper şi ungi toată suprafaţa plăcin­tei (poţi presera şi seminţele in). Laşi să mai crească 15 minute şi apoi îl bagi în cuptorul închis. Coci plăcinta 35 de minute (după 20 de minute o acoperi cu o coală de hârtie).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.