Placinta cu branza, capsuni si nuci

Printeaza

Placinta cu branza, capsuni si nuci din: nuci, sare, nuci, scorţişoară, nuci caju, miere suc de lamaie, vanilie, ulei de nucă de cocos, lecitină, căpşuni.

Placinta cu branza, capsuni si nuci

Ingrediente:

  • 2 ceşti de nuci
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 ceaşcă de curmale
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 2 ceşti de nuci caju
  • 1/2 ceaşcă de miere
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 linguriţă de vanilie
  • 1/2 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, lichid
  • 2 linguri de lecitină
  • 1 cană de căpşuni

Mod de preparare:

Preparaţi crusta, procesând nucile într-un mixer până când se fărâmiţează, dar rămân grunjoase.

Adăugaţi o jumătate de linguriţă de sare, curmalele şi scorţi­şoara, şi continuaţi procesarea până se omogenizează.

îndesaţi crusta într-o tavă de plăcintă rotundă, cu margini de­taşabile şi diametrul de douăzeci şi trei de centimetri.

In pre­alabil, puteţi unge tava cu ulei de nucă de cocos, sau puteţi presăra nucă de cocos deshidratată, ca să nu se lipească.

Preparaţi umplutura, amestecând nucile caju, mierea, sucul – dejămâie şi vanilia, până se omogenizează şi devin cre moase.

Adăugaţi uleiul de nucă de cocos lichid şi lecitina şi continuaţi să le amestecaţi până se omogenizează.

Turnaţi jumătate dirj umplutură în tava cu margini detaşa­bile. Amestecaţi a doua .jumătate cu căpşunile, până se omogenizează.

Turnaţi restul de umplutură în tâvă. Amestecaţi-o cu o spatulă. Puneţi prăjitura în congelator, timp de două ore, ca să se aşeze.

Scoateţi marginile tăvii şi garnisiţi cu fructe de pă­dure proaspete. Lăsaţi-o să se dezgheţe între treizeci şi şaizeci de minute, înainte de a o servi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.