Placinta Burek cu branza si stafide

Printeaza

Placinta Burek cu branza si stafide din: brânză de vaci, oua, lapte, apa minerala, ulei, zhar, stafide, foi de plăcintă.

Placinta Burek cu branza si stafide

Ingrediente:

  • 800 g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 1 cană lapte
  • 1 cană apă minerală
  • 2 linguri ulei
  • 250 g zahăr
  • 100 g stafide
  • 1 pachet foi de plăcintă

Mod de preparare:

Baţi bine ouăle şi le amesteci cu brânza, lapte­le, zahărul şi stafidele. Amesteci uşor până obţii o compoziţie subţire.

Ungi o tavă cu ulei, pui două foi de plăcintă, păstrând două foi, pe care le pui deasupra plăcintei la sfârşit, lei foile rând pe rând în mână şi le şifonezi uşor, fără să strângi prea tare, ca să nu se rupă.

Le dai prin umplutura de brânză şi le pui grămăjoare una lângă alta în tavă. Crema de brânză care a rămas o torni peste grămăjoarele din tavă şi acoperi cu cele două foi rămase, pe care le ungi cu ulei şi le stropeşti cu apă minerală.

Dai tava la foc mic, pentru aproximativ 1 1/2 oră. Serveşti plăcinta rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.