Placinta cu bezea si zmeura

Printeaza

Placinta cu bezea si zmeura din: zmeura, unt, zahar tos, oua, galbenusuri, aluat, albusuri, zahar tos si sare de lamaie.

Ingrediente:

  • 200 g zmeura proaspata sau congelata
  • 125 g unt, topit
  • 125 g zahar tos
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri (pastreaza albusurile pentru topping)
  • 1 foaie de aluat de tarta

pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar tos
  • 1/4 lingurita sare de lamaie

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 4/180C. Amesteca in robot zmeura, apoi trece-o prin sita si pune-o intr-un castron termorezistent.

Adauga untul si zaharul tos si tine la bain marie pana se dizolva zaharul. Adauga ouale si galbenusurile si bate-le in mixer pana se ingroasa si acopera dosul lingurii.

Toarna peste aluat si coace intr-o tava de copt tapetata cu hartie pergament timpd e 15 minute.

Inainte de a servi, reincalzeste cuptorul. Bate albusurile spuma, incorporeaza, batand zaharul si sarea de lamaie si continua sa bati pana ce creste spuma.

Coace tarta 5-10 minute pana se rumeneste bezeaua. Serveste.

Placinta cu bezea si zmeura

Placinta_cu_bezea_si_zmeura

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. combinatia zmeura bezea e minunata!

  2. e musai sa fac si eu prajitura

  3. Buna placinta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.