Piure din legume radacinoase

Printeaza

Piure din legume radacinoase din: morcovi, cartofi, napi, ceapa, pastarnac, scortisoara, ulei de masline, coaja de portocala, sare, piper, arpagic.

Ingrediente:Piure_din_legume_radacinoase

  • 2 morcovi mari, tăiaţi în rondele cu grosimea de 1/2 cm
  • 2 cartofi roşii, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi cu grosimea de 1 1/2 cm
  • 2 napi de mărime medie, tăiaţi în cuburi cu grosimea de 1 1/2 cm
  • 2 cepe medii, tăiate în cubuleţe de 1/2 cm
  • 2 păstârnaci medii, tăiaţi în rondele cu grosimea de 1/2 cm
  • 2 cartofi dulci de mărime medie, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi cu grosimea de 1 1/2 cm
  • 1/4 linguriţă de scorţişoară măcinată
  • 1/4 cană de ulei de măsline extravirgin
  • coaja rasă de la 2 portocale
  • sare
  • piper negru, proaspăt măcinat
  • 1 legătură de arpagic, tăiat mărunt

 

Mod de preparare:

Pune într-o cratiţă de 4 litri morcovii, cartofii, napii, ceapa, păstârnacul, cartofii dulci şi apă cât să acoperi ingredientele.

Adu totul în punctul de fierbere. Apoi fierbe la foc mic până când toate legumele sunt moi, circa 15 minute.

Scurge bine legumele şi omogenizează-le cu blenderul sau manual. Adaugă scorţişoara, uleiul şi coaja rasă de portocală şi condimentează cu sare şi piper.

Completează cu arpagicul, amestecă şi serveşte.

Piure din legume radacinoase

Piure_din_legume_radacinoase

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.