Piept de curcan la gratar cu sos si garnitura

Printeaza

Piept de curcan la gratar cu sos si garnitura din: piept de curcan, unt, ardei, otet de mere, sare, piper, ulei de masline, zahar, dovlecei, ciuperci, conopida, unt, piper, cimbru si salata verde.

Ingrediente:Piept_de_curcan_la_gratar_cu_sos_si_garnitura

  • 800 g piept de curcan
  • 30 g unt
  • 12 ardei

pentru sos:

  • 2-3 lingurite oțet de mere
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura zahăr

Pentru garnitură:

  • 2 dovlecei
  • 200 g ciuperci
  • 300 g conopidă
  • 50 g unt
  • piper boabe
  • cimbru măcinat
  • o salată verde pentru ornat

Mod de preparare:

Se porționează pieptul de curcan, se unge cu unt și se condimentează cu sare și piper. Între timp, se încinge grătarul, se unge cu grăsime sau cu ceapă și se coc ardeii uniform. După ce s-au copt, se presară cu sare și se acoperă cu un capac. Se lasă să se înăbușe, pentru a se curăța ușor.

Separat, se curăță dovleceii și ciupercile. Se spală și se taie cubulețe. Se înăbușă în unt și se stropesc cu puțină apă să nu se ardă. Se condimentează cu sare și piper și se acoperă cu un capac.

Ardeii copți se curăță de coajă și se pregătesc cu sare, oțet, zahăr, ulei și piper. Între timp, se pun și bucățile de curcan pe grătar și se rumenesc. Curcanul se servește cu garnitura de legume și ardeii copți și se ornează cu frunze de salată.

Piept de curcan la gratar cu sos si garnitura

Piept_de_curcan_la_gratar_cu_sos_si_garnitura

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa fac si eu gratarul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.