Pastarnac copt cu aroma de rozmarin

Printeaza

Pastarnac copt cu aroma de rozmarin din: pastarnac, faina, ulei de masline, sirop de artar, rozmarin, sare de mare grunjoasa.

Ingrediente: Pastarnac_copt_cu_aroma_de_rozmarin

  • 1 kg de păstârnac (de circa 15cm în lungime), decojit
  • 4 linguriţe de făină
  • 4 linguriţe ulei de măsline sau rapiţă
  • 4 linguriţe sirop de arţar
  • 2 fire de rozmarin, doar frunzele păstrate şi tocate
  • sare de mare grunjoasă

Mod de preparare:

Taie păstârnacii în două pe lungime (nefiind foarte mari, cotorul n-ar trebui să fie lemnos, aşa că nu-i nevoie să-l îndepărtezi), apoi taie fiecare jumătate în 3 bucăţi egale.

Pentru a face asta, taie partea de jos, iar pe cea de sus tai-o în două pe lungime. Fierbe păstârnacul 5 minute, apoi scurge-l bine şi tăvăleşte-l prin făină.

Incinge cuptorul la 220°C. Pune uleiul într-o tavă mare de copt şi încinge-l în cuptor 5 minute. Adaugă bucăţile de păstârnac, tăvăleşte-le prin ulei şi agită puţin tava pentru ca legumele să se aşeze mai bine.

Coace-le 30 de minute, întorcându-le o dată pe partea cealaltă, până când devin aurii. Transferă păstârnacul pe un platou, stropeşte-l cu siropul de arţar şi presară deasupra rozmarinul şi sarea.

 

Pastarnac copt cu aroma de rozmarin

Pastarnac_copt_cu_aroma_de_rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.