Pasca cu branza aerata si migdale

Printeaza

Pasca cu branza aerata si migdale din: aluat, lapte, unt, zahăr vanilat, făină, oua, coaja de lamaie, migdale, sare.

Ingrediente:Pasca_cu_branza_aerata_si_migdale

  • 400 g aluat

Pentru umplutură:

  • 4 l lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr vanilat
  • 2 linguri făină
  • 4 albuşuri
  • coajă de lămâie
  • sare
  • 100 g migdale

Mod de preparare:

Pui dinainte la prins într-o oală de pământ 2 l lapte. Când este bine prins, il torni cu smântână cu tot într-o oală cu 2 l lapte care clocoteşte şi astfel laptele se brânzeşte.

Torni prmtr-o strecurătoare de pânză şi laşi vrec ora să se scurgă, după ace­ea pu timp de jumătate de oră la presat. Vei obţine o brânză dulce, pe care o treci prin sită.

La această brânză adaugi untul proaspăt frecat, până se face ca o cremă, zahărul, vanilat. coaja de lămâie, făina si albuşurile bătute spumă.

Imbraci forma cu aluatul de cozonac. Intinzi umplutura într-un strat mai gros. de 2-3 degete, iar deasupra aşezi un grilaj făcut din şuviţe subţiri de aluat.

Ungi pasca cu albuş si umpli golurile dintre gratii cu migdale curăţate şi tăiate în lung. Dai pasca la cuptor pentru 1 oră la foc potrivit.

Pasca cu branza aerata si migdale

Pasca_cu_branza_aerata_si_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.